Ervaringsdeskundigen

Wie zijn wij

Melanie

Ik ben Melanie. Ik wil ervaringen delen en mensen helpen die hetzelfde pad bewandelen. Ik heb geen verstandelijke beperking maar ben emotioneel beperkt en heb een lichte persoonlijkheidsstoornis. Ik heb veel meegemaakt maar sta nu sterker in mijn schoenen. Ik kan mensen helpen en wil een schakel zijn tussen cliënt en begeleiding.

Bram

Ik ben Bram. Ik wil een stem zijn voor mensen die niet alles goed onder woorden kunnen brengen.
Ik heb een vorm van autisme en kan de vertaalslag maken van wel-autisten naar niet-autisten. Maar ik wil meer. Bijvoorbeeld een goed beeld creëren van psychische problemen zodat de maatschappij weet wat het inhoudt.

Jorgen

Ik ben Jorgen en ik wil meedenken in de stichting over allerlei dingen. Ik heb een verstandelijke beperking en ADHD en ik werk zelf ook in de zorg. Bij Raad op Maat doe ik rollenspellen tijdens trainingen voor begeleiders. Ik ben gespecialiseerd in de rechten van cliënten en wil ook graag iets betekenen voor ouderen en mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Brian

Ik ben Brian, ervaringsdeskundige omdat ik graag anderen wil helpen.
Ik heb geen verstandelijke maar een sociaal-emotionele beperking. Daarnaast heb ik borderline en ADHD. Dat is niet altijd makkelijk. Ik kan moeite hebben met bepaalde situaties en mensen uitleggen hoe dat komt.  Ik ben creatief, inlevend en kan niet tegen onrecht.

Leroy

Ik ben Leroy en ik wil mijn eigen persoonlijke ervaringen overbrengen. Ik heb ASS en had vroeger gedragsproblemen. Ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan. Nu wil ik mensen helpen. Bijvoorbeeld door op locaties workshops te geven of te vertellen. Vitaliteit en pesten vind ik ook belangrijke onderwerpen.

Mark

Ik ben Mark en ik wil meer invloed hebben op het beleid van OTT. Als ervaringsdeskundige ben ik betrokken bij onderzoek. Ik heb een licht verstandelijke beperking en heb een aangeboren nierafwijking. Daarom mag ik geen zout. Ik moet daarom altijd opletten. Daarnaast heb ik op latere leeftijd een extra beperking gekregen, een blijvende katheter.

Priscilla

Ik ben Priscilla. Ik wil mensen laten weten hoe het is om een beperking te hebben. Ik ben heel open en eerlijk over mijn licht verstandelijke beperking. Ik leg bijvoorbeeld in een winkel uit dat ik meer tijd nodig heb om informatie te verwerken.

Marouschka

Ik ben Marouschka en ik wil mensen helpen op te komen voor zichzelf. Ik kan vertellen over mijn beperking (autisme) en waar ik tegenaan loop. Ook vertel ik graag over de Flink-training die ik heb gevolgd. Dieren zijn voor mij belangrijk. Ik zou ze graag inzetten om mensen te helpen.

Yvonne

Ik ben Yvonne. Ik wil mensen helpen bij het verwerken van verlies. Ik heb een licht verstandelijke beperking. Mijn ouders hadden ook een verstandelijke beperking. Dat was pittig. Inmiddels zijn ze overleden. Ik heb veel geleerd over rouwverwerking en ik zou anderen daarbij willen helpen. Ook praten over je eigen wensen vind ik belangrijk.

Wouter

*Aan deze tekst wordt nog gewerkt…

Gavin

Ik ben Gavin. De reden dat ik ervaringsdeskundig werk ben gaan doen is om anderen met een beperking dezelfde kans te bieden die OTT mij heeft geboden. Dit doe ik via workshops, presentaties en door met begeleiders in gesprek te gaan. Ik kan ook nogal recht door zee zijn.

David

Ik ben David. Ik wil als ervaringsdeskundige graag mensen helpen. Ik wist al jong dat ik autisme heb en heb tijd gehad ermee te leren omgaan. Dat wil ik gebruiken om anderen te helpen. Daarnaast wil ik mensen helpen die sombere stemmingen of psychoses hebben. Ik weet waar het over gaat.

Coaches

Hiljàn

Hiljàn is een coach voor de Ervaringsdeskundigen.

Petra

Petra is een coach voor de Ervaringsdeskundigen.