Zitwerk doen terwijl je ADHD hebt.

Ik heb de laatste maanden erg veel zittend werk gedaan. Voor mij als persoon is dat erg lastig omdat ik ADHD heb. Wat ik heb ervaren is leuk maar ook niet leuk. Zoals dat ik beleidsstukken moest lezen van de gemeente Uithoorn en dan oordelen of het leesbaar is voor anderen. Voor mij is dat erg lastig, want dan moet je rustig lezen en er goed over nadenken en ook overleggen wat er beter kan. Ook naar anderen luisteren en zitten terwijl je zelf  duizend ideeën hebt, is een uitdaging voor me. Ik ben gewend om juist actief te zijn. Bijvoorbeeld voor grote groepen staan en uitleggen hoe je moet omgaan met cliënten als begeleider en ook dingen presenteren. Stil zitten en dingen lezen en schrijven is niks voor mij maar wel erg leerzaam. Want het is ook goed om eens geen mening te geven maar juist te luisteren wat de ander te zeggen heeft en vanaf daaruit te werken. Want dan ontdek je nieuwe dingen van jezelf. Zo ervaar ik dat.

Comments are closed.